mandag den 18. april 2011

Dag 1 - Fra Saint Jean Pied de Port til Roncevalles, 26.8km

Hvor er alting bare fantastisk!!!
Igaar spiste vi faelles aftensmad paa refugiet efter en lille praesentationsrunde og et minuts stilhed til boen eller hvad man nu troede paa. Tre retter, smagte vaeldigt godt og masser af roedvin til. John fra London, Pedro fra Spanien og jeg, fik drukket det sidste inden vi gik til koejs og blev enige om at tage en fadoel i aften efter dagens etape. Pedro har krise med kaeresten, men det havde John og jeg en masse gode rád til. Forestil jer saa det forklaret paa gebrokkent spansk :o) En rigtig hyggelig aften. Super senge - god nattesoevn.
Igen hyggelig morgenmad, hvor folk drog afsted stille og roligt.
Ud af doeren kl.8 til den mest fantastiske morgen! 17-18 grader, vindstille og hoej sol :o)
Jeg vil godt have det hele med, saa jeg gik omkring markedet, men de var kun ved at stille op, saa det blev et kort visit.
Begyndte opstigningen, som rykker lige fra start, men der var god tid, sà det var bare at finde sit tempo.
ALT var bare sà smukt i solopgangen, klipsede loes med kameraet og tog idag over 100 fotos - indtil videre.
(Lige nu er pc'en her ved at oploade fotos men det tager en krig, saa det bliver vist kun nogle fá fra igár)
Op, op, op, det gik. Vejret var perfekt, men pá nogle tidspunkter kom der nogle kraftige vinde, men ikke nok til at man gad at tage jakke pá.
Pá et tidspunkt, hvor jeg stoedte pá John, kom vi til at snakke om hvornaer graensen egentlig kom. Da vi saa spurgte en lokal, som kom den anden vej, sagde han - i stár pá den. Det var nu ikke til at se.
Vi gik videre i vores eget tempo, náede toppen og begyndte turen ned gennem den flotteste boegeskov, og der var meget stejlt. Faktisk det vaerste sted pá dagens rute efter min mening. Men flot var det ;o)
Fandt refugiet her i Roncevalles, med lidt besvaer, som jeg sidder pá nu. Er lige istandsat for millioner af euro, og minder mest om et luksus hotel selvom det er et kloster. Aabnede for 6 uger siden.
Pause......
Har vaeret ude og spise pilgrimsmiddag. Ikke prangende, men ok. John er brite, saa han insisterede paa vi skulle ha en oel et andet sted, saa vi naede da et par fadbamser paa den lokale.
Hopper i seng nu - regner med at gaa til Zubiri imorgen tirsdag, men lad os se hvad det blir til :o)

4 kommentarer:

 1. Hej JAn.. godt at høre du er fremme og i fuld "gang".. Fed start på turen.. jeg tror du får en super tur.. lækkert vejr, det er bare så livsgivende at møde forsommeren allerede nu, hva!
  Hilsen Karin og Torben

  SvarSlet
 2. Fantastisk lys og farver - helse for sjæl og sind. Rart at du har mødt nogle fæller der også kan li' "en kold" før natten.
  Glæder mig til at høre mere fra dig og ikke mindst se de skønne billeder, når du får tid til at uploade ... .måske først når du når DK igen.
  :-) Det at være er trods alt det vigtigste.
  hilsen fra Margit

  SvarSlet
 3. Godt gået John. Præcis første dag over pyrenæerne står som noget af det største på turen, grønne bjergtoppe, madonnafigur, får overalt og grippene hængende i luftne over sig. Husker tydeligt de 6 km nedad som de værste. God vind og buen camino fra Luna, der netop er ved at færdiggøre bogen om Caminoen <3

  SvarSlet