mandag den 16. maj 2011

Dag 29 - Villafranca del Bierzo til O'Cebreiro, 29,56km

Startede igen ud i skyfrit vejr. Gik langs floden som brusede, hvilket man naesten ikke kunne sove for aftenen foer. Gik langs stejle klippeskraaninger og kunne se solens straaler ramme de oeverste skaer, men der skulle gaa lidt tid foer de kom ned i bunden af dalen. Bortset fra Floden og fuglene var det dejligt stille og jeg var ekstra positiv, for benene foeltes bedre end de sidste tre uger.
Moedte Stephan og hans kone fra Syd-Afrika og fulgtes med dem nogle kilometer. De har rejst i Skandinavien sidste aar, saa det fik vi bl.a. en snak om. Han er revisor, men har ogsaa en vildt farm, hvor man kan komme og skyde forskellige bukke, giraffer, mm.
De havde ikke meget til overs for de som leder deres land nu. Det var skidt foer, men vaerre nu. Han gav et eksempel - hvis han skal lave arbejde for den sorte regering, saa skal hans firma vaere ejet af minimum 51% sorte. Han gav nogle andre eksempler og for mig loed det som racisme, bare med modsat fortegn end foer.
Spiste frokost i Herreias og fik toerret stroemper, sko og taer inden stigningen til O'Cebreiro. I Tour de France sprog nok kongeetapen paa caminoen, sammen med den vi gik dag 1. Slutter med stigning i et hug fra godt 600m til 1300m hoejde. Var lidt haardt, men helt igennem fantastisk. Perfekt vejr!! Perfekte udsigter!!
Stoedte igen ind i Ronan og Noel, fik nogle oel paa toppen og gik ud for at spise. Gabrielle (mand) fra Italien stoedte til og vi fik et godt pilgrimsmaaltid og en masse snak. Fik Galicisk suppe til forret, kotelet med fritter til hovedret (MEGET typisk på caminoen) og den lokale ost med honning til dessert - lækkert og super sted. Ja, er nu i Galicien og det ser meget anderledes ud end imorges, hvor vi var i Castille y Leon. Musikken er anderledes, landskabet lidt mere groent, og flere andre ting. Naesten som at komme ind i et andet land.
Sov paa et ret nyt albergue med en udsigt, som ikke kan beskrives. Glaeder mig til at se fotos derfra.
Benet......naesten helt OK :o)

2 kommentarer:

  1. Hej Holm - kan blogge fra KIna, fedt - det er ellers lukket lang men ikke gennem VPN forbindelsen.. Godt at dine gamle krykker virker igen, så det bare fart på og kom i mål, din gamle vandrende pind.. nu har du hvis holdt ferie længe nok..;-\ PS godt du holder skinnet stramt med nogen øller..;o) Best regards from China

    SvarSlet
  2. Hej Jan hilsen fra Jonna og Gerda i Bulbjerg kan du sove godt, godt gået vi har gået 3 km i dag og var godt trætte. KH Mor og Gerda

    SvarSlet